Home Foto en Video StudioMuziek Live Muziek Geluid PA Artiest Media Contact DJI reparatie

Azaad - de Artiest

 

 

 

 

 

 

 

 

 Azaad houdt van muziek met een beat en muziek met zang. Niets ingewikkelds, want muziek is om te ontspannen en te entertainen.

 

Zonder uit een muzikale familie te komen stond Azaad al op een groot podium muziek te maken voor groot publiek toen hij 5 was. Wederom op z'n 6de, waarbij de daar aanwezige band ook gaandeweg zachtjes mee ging spelen. Dat ging allemaal alsof het vanzelfsprekend was. En dat was het dan voor die tijd.

 

Azaad hield zich meer bezig met tekenen. Alle schoolschriften werden vrolijk vol getekend. Pas op latere leeftijd ging Azaad weer achter de huiskamer orgel zitten, want zijn moeder zorgde er wel voor dat er altijd wel iets van een muziek instrument in huis was. Op 17 jarige leeftijd besloot Azaad te gaan drummen. Hij keek z'n ogen uit naar een betaalbare drumstel. Hij hoorde van een drumstel dat voor 150,- verkocht zou worden en sprak daarover, waarop een vriend van de ouders van Azaad, genaamd Ramon Alibux, 100,- gaf en de 50,- moest Azaad dan maar zelf regelen. Deze drumstel is nooit realiteit geworden, maar die 100,- werd 750,- toen Azaad z'n drumstel kocht. Op z'n 18de formeerde hij z'n eigen band "First Step" die na 3 maanden oefenen al mocht gaan optreden! Ook organiseerde hij in die tijd feestjes in Nieuwegein. De band hield ermee op wegens studie.

 

Azaad bleef muzikaal actief en hielp met nummers inzingen bij een gitarist die toen in een band "Naya" zat. Toen die band om een zanger verlegen zat werd Azaad daar voorgesteld en al gauw werd Azaad het gezicht van de band. In die jaren heeft de band zich ontwikkeld tot één met een overvolle agenda die overal in het land gezien en gehoord kon worden op festivals, in de Frieslandhallen tot feestzalen in Goes. 5 optredens in 1 weekend. Waarom ook niet? Gillend publiek was bijna gewoon. Paradiso, de Melkweg, Radio, TV..... noem maar op. In deze periode ging Azaad ook schrijven. Geïnspireerd door een Jamaicaanse muziekstijl die hij opmerkte, schreef hij zijn bubbling hit "Bubble". De Nederlandse Radio en TV konden het niet waarderen, maar een mooi artikel in het Oor en in de Music Maker zat er er wel in. Het publiek ging echter wel compleet los! Azaad was de Bubbling held! Al werd Azaad al gewaardeerd met allerlei covers van Prince tot Bob Marley, dit was dé hit. Al zouden ze het 10 keer in een uur spelen, het publiek kreeg er geen genoeg van. Azaad werd ook vaak mr. Bubbling genoemd. Onterecht, want er zit veel meer in. Reggae, Soca, Disco, Funk en ook Ballads (en R&B). Helaas werd de populariteit deze band fataal.

 

Na een periode ertussenuit geweest te zijn, pakte Azaad de draad weer op. Hij richtte de band "sjAnz" op en organiseerde 2 grote openlucht festivals in Utrecht, "sjAnz veldparty en sjAnz Summertime party". Wegens diverse eigenaardigheden heeft deze band het niet erg lang uitgehouden.

 

Azaad is lekker verder gaan schrijven, produceren en optreden. Het drummen ging ook weer roepen en toen hadden we Maispees.

 

Tegenwoordig is Azaad in allerlei projecten terug te vinden en is ook aan het produceren....

 

"Mijn dank gaat uit naar iedereen die mij steunt en heeft gesteund en zeer zeker ook alle fans van wie ik minstens zoveel geniet / heb genoten als zij van mij. Ik ben dankbaar voor alles wat men mij heeft gegund, veel of weinig."

 

"En ik zeg nog steeds en nog harder dan ooit: Blijf ver van drugs en alcohol! En DENK!"

 

 - Azaad

All rights reserved 2018 ©